Οικόπεδα στην Ελλάδα, βίλες προς πώληση, βίλες για ενοικίαση, μονοκατοικίες, διαμερίσματα στην Αττική, πωλήσεις κατοικιών, ξενοδοχεία για πώληση, εξοχικές κατοικίες, παραθαλάσσιες κατοικίες, διατηρητέα βίλες για ενοικίαση στην Ελλάδα, βίλες για διακοπές, βίλες ενοικιαζόμενες.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εκτύπωση

Η περιγραφή της χορήγησης αδειών διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα γίνεται στο άρθρο 6, του νόμου 4146/2013. Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής για πέντε έτη σε υπηκόους τρίτης χώρας όταν διαθέτουν είτε προσωπικά είτε μέσω νομικού προσώπου του οποίου οι μετοχές ή τα εταιρικά μερίδια τους ανήκουν εξ ολοκλήρου, κατά κυριότητα, νομή και κατοχή ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή έχουν συνάψει τουλάχιστον δεκαετούς διάρκεια μίσθωση ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

 

Η ως άνω άδεια μπορεί να ανανεώνεται για ισόχρονη διάρκεια, εφόσον η ακίνητη περιουσία παραμένει κατά τους παραπάνω τρόπους στην κυριότητα, νομή και κατοχή τους ή παραμένουν σε ισχύ οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου και πληρούνται οι λοιπές, προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Το ελάχιστο ύψος της ακίνητης περιουσίας καθορίζεται σε 250.000 €. Υπενθυμίζουμε ότι με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα του Ν 3386/05 (μεταναστευτικός νόμος), άδεια παραμονής μπορεί να εκδοθεί:

 

1.Με το άρθρο 17, Στελέχη, διευθυντές, μέλη ΔΣ θυγατρικών ξένων εταιρειών

2.Με τα άρθρα 24, 26 για ατομική ή εταιρική επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα (όρια επένδυσης: 60.000 ευρώ για άτομα και 300.000 για εταιρείες)

3.Με το άρθρο 36, Ανεξάρτητα οικονομικά άτομα. Δεν απαιτείται καμία επενδυτική δραστηριότητα, μόνον η ύπαρξη επαρκών πόρων.