Οικόπεδα στην Ελλάδα, βίλες προς πώληση, βίλες για ενοικίαση, μονοκατοικίες, διαμερίσματα στην Αττική, πωλήσεις κατοικιών, ξενοδοχεία για πώληση, εξοχικές κατοικίες, παραθαλάσσιες κατοικίες, διατηρητέα βίλες για ενοικίαση στην Ελλάδα, βίλες για διακοπές, βίλες ενοικιαζόμενες.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εκτύπωση

Κριτήρια για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αναζητά η κυβέρνηση, με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας των κοινωνικά αδύνατων και όσων αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων. Φυσικά τα κριτήρια θα τεθούν υπόψη και της τρόικας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών. Παράλληλα θα αναζητηθούν οι «κακοπληρωτές», αυτοί δηλαδή που έχουν πάρει δάνεια έχουν και άλλα ακίνητα στην κατοχή τους, διαθέτουν καταθέσεις σε τράπεζες αλλά δεν πληρώνουν εκμεταλλευόμενοι την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών.

Συνοπτικά οι αλλαγές που περιμένουμε ότι θα γίνουν για τον πλειστηριασμό κύριας κατοικίας είναι οι εξής :

- Μπαίνει τέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2014 στο καθεστώς της οριζόντιας απαγόρευσης πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και άλλων ακινήτων.

- Παύει να ισχύει ρύθμιση με την οποία προστατεύονται όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή ενός οφειλέτη ανεξάρτητα από την ιδιότητά του εφόσον πρόκειται για οφειλές μόνο προς πιστωτικά ιδρύματα κάτω των 200.000 ευρώ.

- Θα προστατεύεται η κύρια κατοικία των ανέργων και ενδεχομένως των ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.

Από πρόχειρες εκτιμήσεις που έχουν γίνει με την εφαρμογή αυτών των κριτηρίων θα βγουν στον πλειστηριασμό 10.000 ακίνητα.